· · Коментара: 0
ИЗЛЕТИ

Све тајне Шпаније: На врху једне зграде налази се ЗЛАТНО ЈАЈЕ, а посвећено је познатом уметнику

Са више од 30 милиона посетилаца Барселона је град у којем је и туристима тесно, па предлажемо одлазак у околину и најбољи шопинг у читавој Шпанији

depositphotos_33576875-stock-photo-view-at-the-theatre-museum.jpg
Фото: Депозитфото

Барселона је један од најпопуларнијих европских градова у којима влада највећа гужва, па је препорука посетиоцима да одмор користе посећујући околне градове којима не мањкају туристичке атракције.

Прочитајте још: Да би их пратила срећа у Риму туристи бацају новчиће у фонтану, у Москви мазе бронзаног пса, а знате ли шта раде у БЕОГРАДУ?

Барселона има само 1,6 милиона становника и 32 милиона гостију, па не чуди што већ неколико година траје "борба против туриста". Пошто су у главној улици Ла Рамбли гужве несносне, а за улазак у Гаудијева ремек-дела километарске, треба бирати мање позната места. Групне посете пијаци Ла Бокерија су забрањене, па се треба упутити у пијацу Санта Катарина или Сарија Маркет.

У Барселони је увек гужва
Фото: Архива новости
Катедрала у Тарагони је лепша и старија од Саграда фамилије.

Уместо у парк Гуел треба посетити неки од оближњих градова попут Тарагоне на југу која носи епитет "мала Барселона" и римско наслеђе је под заштитом УНЕСКО.

Катедрала у Тарагони изграђена је 1171. године и завршена тек у 14. веку, па је мешавина готског и романичког стила. Поред музеја може се посетити и римски амфитеатар у којем су се борили гладијатори. Овде се налази и чувени забавни парк Порт Авентура. Још јужније се простире наицонални парк Платја дел Фангар у којем живе фламингоси.

Мост у Ђирона радио је Густав Ајфел.

Фигерас је родни град Салвадора Далија, па се овде налази и тетар-музеј посвећен овом уметнику. На врху ове занимљиве грађевине налази се златно јаје.

У Ђирони се налази највећа готска катедрала на свету, али у овом граду близу Француске налази се Јеврејска четврт, а старо језгро је опасано римским зидинама. Крај реке се протежу виле прелепих боја које подсећају на Амстердам, а стари метални мост градио је Густав Ајфел.

Прочитајте још: Нове технологије мењају начин путовања: Ништа неће бити исто, а у СВЕМИР ће моћи свако од нас

На северу, ка Пиринејима налази се Андора која је удаљена 215 километара и, онима којима не сметају кривине, изузетно је занимљиво место за једнодневни излет. У Андору већина долази због шопинга, али и да уживају у лепом граду који годишње посети десет милиона туриста.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.