· · Коментара: 0
ШМИНКА

ДАМЕ, ово је ПЕТ најчешћих ГРЕШАКА шминкања

Превише шминке или потпуно природни изгледа су два екстрема којима често подлегну жене старије од 50 година. Ево пет најчешћих грешака које праве жене приликом шминкања.

Основна грешка у шминкању коју праве даме у годинама је што то раде на исти начин као када су биле девојке. Постоји безберој производа декоративне козметике намењених управо зрелој кожи, а као што се гардероба у орману мења током година и несесер са шминком би морао да претрпи трансформацију.

Прочитајте још: ПОХЛЕПНЕ 80-те су се вратиле, а ако носите овај део гардеробе ПОДЛЕГЛИ сте тренду

1. Сакријте флеке

Највећи проблем зреле коже нису боре, већ флеке. Нажалост, свако излагање сунцу оставља трагове, а флеке се појављују и код жена које се нису сунчале на плажи, већ их је сунце "хватало" док су ходале до посла. Такође, бео тен је подложан капиларима.

Уједначите боју лица Фото: Youtube/ screenshot fabulous50s
Прво правило је покрити флеке на лицу.

Дс би лице увек изгледало свеже и одморно није довољно спавати осам часова, већ набавити добар пудер. Позната и скупа козметика није гаранција и да ће вама одговарати. Пробајте разне врсте и када пронађете ону која вам одговара користите је. Нијанса не сме да буде тамна.

2. Ајлајнер је за девојке

Ситне очи се никада не шминкају ајлајнером, јер ће изгледати још ситније. Даме које су обдарене крупним очима често праве грешку што их шминкају на исти начин као девојке. Ајлејнер не сме да пређе капак, већ само да прати ивицу ока. Уколико се црним оивичи цео горњи капак очи ће деловати затворено, спуштено и уморно. Извлачење линије само на ивици ока се постиже и црним креоном. Дакле, баците ајлајнер.

Ајлајнер смањује очи Фото: Youtube/ screenshot fabulous50s
Баците ајлајнер одмах!

3. Бежите од тамних боја

Да би соба изгледала већа окречи се у бело, а не тегет! Дакле, користите светле нијансе, нарочито у пределу очију. Заборавите на "smoky eyes", јер је то за клинке. Баците тегет, тамно сиву, љубичасту и остале мрачне сенке. Или их користите искључиво у удубљењу, на месту превоја ока.

4. Обрве да не буду пијавице

Излаз лицу највише дају обрве, а оне временом постају све тање и седе исто као и коса. Велика је грешка "одштампати" или тетовирати обрве попут "јапанских".

Велика је грешка "одштампати" обрве.

Оштра браон оловка може да попуни празнине настале чупањем и да имда облик, али не више од тога. Почетак обрва се утврђује добро позантим триком - оловка се стави код ноздрва и усправи до обрва. Уколико се та линија пређе жена ће добити љут изглед лица.

Прочитајте још: Елизабет Харли у ШЕСТОЈ деценији обукла хаљину стару 21 ГОДИНУ!

5. Вештачке трепавице?

Излази попут "паукова на очима" односе се на жене које су залепиле вештачке трепавице и сви то примећују. Трепавице треба увити металним увијачем десет пута кратко и нежно, а онда намазати маскару.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.