· · Коментара: 0
БОРЕ

Ако ујутру делујете исцрпљено и подбуло то значи да нешто НЕ РАДИТЕ КАКО ТРЕБА

Можда досад нисте знали да на кожу утиче и начин на који спавате, а пласични хирурга Васјукевич препоручује посебан начин спавања.

Depositphotos_156634494_xl-2015.jpg
Постоје три положаја у којима спавамо Фото: Депозитфото

Непотребно је понављати колико је за здравље и изглед коже важно да сваке ноћи спавате од седам до девет сати, као и да пре тога обавезно скинете шминку. Ако и поред поштовања ових правила ујутру делујете подбуло и исцрпљено, то значи да нешто, ипак, и даље не радите како треба.

Прочитајте још: Ово је ВАШИХ ПЕТ МИНУТА! Приуштите себи КРАЉЕВСКИ третман после напорног дана

Према тврдњи др Константина Васјукевича, козметолога и сертификованог њујоршког пластичног хирурга, хоризонтални положај тела током спавања нарушава циркулацију течности ка горњем делу тела. То појашњава зашто се отоци на лицу обично виде рано ујутру.

Најгори положај
Најгори положај је спавање на стомаку. Лице је уроњено у јастук и долази до отицања и подбулих очију, а ствара и трајне боре.

- Дугорочне ефекте ових континуираних отока не би требало потценити - каже др Васјукевич.

Постоје три положаја спавања.

Свакодневно ширење и контракција ткива лица оптерећује његов лигаментозни ослонац. То на крају доводи до свих оних појава које чине да изгледамо старо.

Иако спавамо на свакојаке начине, заправо се све на крају сведе на три основна положаја. Овај стручњак открива који је од њих одговоран за стварање преурањених бора у сну.

Најбољи положај

Иако је то најбољи положај за оне који имају проблема са синусима, др Васјукевич упозорава да спавање на боку може да доведе до стварања бора на деколтеу, као и на оној страни лица која је уроњена у јастук.

Спавање на боку је лоше за деколте, као и на стомаку.

-Током ноћи више пута долази до трења лица о јастук. То само по себи није ништа страшно за кожу, али ако та померања помножите са годинама таквог спавања, можете да замислите какве последице то оставља на вашем лицу и колико убрзава старење. Ако спадате у особе које, како год да усне, током ноћи заврше на боку, онда барем настојте да вам лице буде на јастучници од свиле или сатена како бисте спречили оштећење коже и негативне ефекте свели на минимум.

Најздравије је спавати на леђима.

Ако је икако могуће, навикните се да спавате на леђима. Доктор Васјукевич тврди да ћете на тај начин продужити младоликост коже, односно спречити настанак бора, јер нема никаквог трења коже о неку површину.

Прочитајте још: Нисте се НАШМИНКАЛЕ два месеца? ОПРЕЗ, јер може да вам се догоди нешто НЕПРИЈАТНО

Он још саветује да подупрете главу додатним јастуком како бисте били сигурни да се током спавања неће накупљати течност у лицу. Тако ћете спречити и јутарњу подбулост очију.
- Препоручујем спавање на леђима, са благо уздигнутом главом, под углом од 20 до 30 степени - каже овај стручњак.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.