· · Коментара: 0
Музеј

Свима доступан БЕСПЛАТНО: Погледајте где се налази чувени болид Мекларен-Хонде који је возио СЕНА (Фото/Видео)

Чувена колекција јапанског гиганта све посетиоце оставља без даха, а од сада је могућа и виртуелна тура

HCH-naslovna.jpg
Фото: Промо

Постоје разни музеји и колекције. И у свету аутомобилизма има неколико места која важе за нешто „што се мора видети“.

Јапански индустријски гигант „Хонда“ је сада већ давне 1998. године отворио свој „Лувр“ надалеко чувени „Хонда колекшн хол“ („HONDA COLLECTION HALL“) у легендарном Твин Монтеги Рингу где се налази највећа колекција прозвода које је, овај понос Земље излазећег сунца, направио. “Хонда“ је овај музеј отворила у част свог 50. рођендана и у њему је изложено више од 300 модела аутомобила, мотоцикала као и тркачких модела на два и четири точка.

Ту се налазе прави бисери историје аутомобилизма.Једна од несумњивих звезда је и ненадмашна „љута машина“, болид „Мекларен-Хонде“ којим је упрваљао вероватно најбољи возач света свих времена Ајртон Сена.Запажено место припада и првом компактном, спортском моделу из 1963. - сјајном „С 500“, као и некима од легендарних модела као што су „прелуд“, „НСX“ и „сивик“. Изложба такође нуди поглед на еволуцију јапанске производње аутомобила, са посебним акцентом на микро возила која су била веома популарна у Јапану. 

Прочитајте још: Био је један од најомиљенијих аутомобила бивше СФРЈ, више се не производи, али и даље је на нашим путевима (Фото/Видео)

Приказани су неки од најранијих модела, као што је „хонда Н360“, први мали серијски аутомобил који је почео са продајом 1968. године. Можете пронаћи и истинске иконе двоточкаша као што су „ЦБ750“, највише произвођен серијски четвороцилиндраш, као и „НР“.Дах одузимају и модели настали из страсти према мото спорту. Ту се налазе једноседи, ГТ и мотоцикли којима се „Хонда“ такмицила некада и сада па и шестоцилиндрицни „РЦ166“ који је извојевао победе на Острву Мен и ТТ и кога је возио виртуозни Мајк Хелвуд.. 

Онима који неће имати срећу да једног дана посете ову фабрику снова јапански гигант је однедавно омогућио виртуелну туру.  ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ која све чудеса чувају у овом јединственом музеју.

Фото: Промо

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.