· · Коментара: 0
Непоновљива

Одузима дах: Само 100 срећника ће моћи да ужива у чарима ове "Хонде" (Фото,Видео)

Ионако чудесни "сивик тајп Р" сада стиже у ограниченој серији спреман да оправда епитет "хот хеч" који га краси годинама

honda-tajp-r-1.jpg

Она је неколико година проглашавана за „хот хеч“, најузбудљивији хечбек аутомобил на планети. Али „Хонда“ увек нађе начина да још више адреналина упумпа у вене својих поштовалаца.

Ионако чудесна „хонда сивик тајп Р“ , сада је доживела „фејслифтинг“ а „Хонда“ се потрудила да пунуди и „limited edition“, ограничену серију која ће зауставити дах!

Свега 100 примерака биће понуђено купцима који су спремни да за ову зујалицу изброје 39.995 фунти (толико кошта на енглеском тржишту) и да при томе буду јако брзи јер је интересовање огромно.

„Хонда“ је успела да значајно унапреди перформансе. Кренуло се прво са смањењем масе возила. Штрпнуло се где год се могло коришћењем нових материјала или једноставно уклањањем појединих „геџета“.Само су са новим точковима од 20 инчи у „Хонди“ успели да смање 2,5 кг по комаду!

Прочитајте још: Отворена прва "Гаража" у Марторелу: У "Купра племе" примљен и голман ФК Барселоне Марк-Андре тер Штеген

Мотор је исти као на претходној верзији, бензинац од 2,0 литра радне запремине који испоручује, наравно уз помоћ турбочарџера 316 КС и 400 нм обртног момента!

Снага се шаље на предње точкове уз помоћ мануелног мењача са шест степени преноса.Занимљиво је да се звук са врхова издувних цеви преноси у кабину путем звучника!

Ова силна снага омогућава овом хечбеку да од 0-100 км на час стигне за 5,7 секунди.

За боју је одабрана сјајна „Sunlight Yellow“ у комбинацији са црним кровом и ретровизорима.

Свака од 100 ових „Хонди“ има плочицу са редним бројем, што ће у наредним годинма допринети значајном расту цене сваког од примерака.

Не треба мислити да се „Хонда“ одрекла бројних система асистенције возачу. Ту је и упозорење на возила која долазе из такозваног мртвог угла, систем за одржавање возила у жељеној коловозној траци, адаптивни темпомат,упозорење на могући судар са возилима која долазе фронтално, аутоматско кочење у нежељеним ситуацијама...

Уз ову верзију биће понуђене и серије "спорт лајн" и "ГТ"

"Хонда сивик тајп Р"!

Фото:Промо

 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.