· · Komentara: 0
Muzej

Svima dostupan BESPLATNO: Pogledajte gde se nalazi čuveni bolid Meklaren-Honde koji je vozio SENA (Foto/Video)

Čuvena kolekcija japanskog giganta sve posetioce ostavlja bez daha, a od sada je moguća i virtuelna tura

HCH-naslovna.jpg
Foto: Promo

Postoje razni muzeji i kolekcije. I u svetu automobilizma ima nekoliko mesta koja važe za nešto „što se mora videti“.

Japanski industrijski gigant „Honda“ je sada već davne 1998. godine otvorio svoj „Luvr“ nadaleko čuveni „Honda kolekšn hol“ („HONDA COLLECTION HALL“) u legendarnom Tvin Montegi Ringu gde se nalazi najveća kolekcija prozvoda koje je, ovaj ponos Zemlje izlazećeg sunca, napravio. “Honda“ je ovaj muzej otvorila u čast svog 50. rođendana i u njemu je izloženo više od 300 modela automobila, motocikala kao i trkačkih modela na dva i četiri točka.

Tu se nalaze pravi biseri istorije automobilizma.Jedna od nesumnjivih zvezda je i nenadmašna „ljuta mašina“, bolid „Meklaren-Honde“ kojim je uprvaljao verovatno najbolji vozač sveta svih vremena Ajrton Sena.Zapaženo mesto pripada i prvom kompaktnom, sportskom modelu iz 1963. - sjajnom „S 500“, kao i nekima od legendarnih modela kao što su „prelud“, „NSX“ i „sivik“. Izložba takođe nudi pogled na evoluciju japanske proizvodnje automobila, sa posebnim akcentom na mikro vozila koja su bila veoma popularna u Japanu. 

Pročitajte još: Bio je jedan od najomiljenijih automobila bivše SFRJ, više se ne proizvodi, ali i dalje je na našim putevima (Foto/Video)

Prikazani su neki od najranijih modela, kao što je „honda N360“, prvi mali serijski automobil koji je počeo sa prodajom 1968. godine. Možete pronaći i istinske ikone dvotočkaša kao što su „CB750“, najviše proizvođen serijski četvorocilindraš, kao i „NR“.Dah oduzimaju i modeli nastali iz strasti prema moto sportu. Tu se nalaze jednosedi, GT i motocikli kojima se „Honda“ takmicila nekada i sada pa i šestocilindricni „RC166“ koji je izvojevao pobede na Ostrvu Men i TT i koga je vozio virtuozni Majk Helvud.. 

Onima koji neće imati sreću da jednog dana posete ovu fabriku snova japanski gigant je odnedavno omogućio virtuelnu turu.  POGLEDAJTE OVDE koja sve čudesa čuvaju u ovom jedinstvenom muzeju.

Foto: Promo

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.