· · Коментара: 0
ИНФАРКТ

Пре срчаног удара, јавља се ПРОМЕНА НА КОЖИ: То је знак који вам може СПАСИТИ ЖИВОТ

Најчешћи симптоми срчаног напада укључују бол у грудима, отежано дисање и осећај мучнине

srcani-udar-deposit--1-.jpg
Фото: Депозит

Међутим, научници су установили да постоји један симптом који се јавља раније и који може да помогне у спречавању фаталних последица.

Срчани удар настаје због недовољног дотока крви до срца, али и услед накупљања масних наслага у артеријама које, такође, блокирају доток крви.

Прочитајте још: Постоји ХРАНА која, док је једете, вас чини СРЕЋНИЈИМ - Ево СПИСКА

Инфаркт може да има и фаталне последице, а како би се оне избегле потребно је на време реаговати. Пацијен коме се укаже лекарска помоћ на време има знатно веће шансе да преживи.

Фото: Депозит

Истраживање је указало да осип на кожи може бити најранији знак који указује да вам предстоји срчани удар. Ова промена заправо изгледа баш као осип, а у ствари је реч о наслагама холестерола, према тврдњама Америчке академије за дерматологију.

Прочитајте још: Погледајте како да уз помоћ ДЕВЕТ корака СМРШАТЕ без дијета и напорних вежби

Када масне наслаге закрче артерије, вишак холестерола се складиштити у неком другом делу тела.

- Знакови се могу појавити на кожи или ноктима. Изненадне промене на кожи попут ситних избочина или осипа говоре да имате нагли расат холестерола. Ове промене се дешавају као последица високог нивоа триглицерида у крви - каже доктор Мајк Морис.

Прочитајте још: Придржавајте се ових САВЕТА: Кључ за борбу са СТЕРИЛИТЕТОМ је ПОСЕБНА исхрана!

- Могу се јавити и црвене или љубичасте линије на прстима, испод ноктију. То су заправо оштећења крвних судова која настају пред инфарктног стања.

Ако приметите ову необичну промену најбоје би било да посетите кардиолога и проверите здравље срца, савет је лекара.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.