· · Коментара: 0
ЛЕПОТА

ШТИПАЈТЕ, обојте или чупкајте, али средите ОБРВЕ на ова ТРИ начина

Обрве "уоквирују" очи и чине да лице изгледа уредно. На цени су природне, "пуне" и зачешљане.

Depositphotos_196955460_xl-2015.jpg
Три начина да средите обрве Фото: Депозитфото

Ако се питате како да постигнете такав облик, лондонски стручњак Џејминери Пател нуди одговоре. Било да имате осетљиву, масну или суву кожу, увек постоји нека техника обликовања обрва која ће одговарати управо вама.

Прочитајте још: ПОХЛЕПНЕ 80-те су се вратиле, а ако носите овај део гардеробе ПОДЛЕГЛИ сте тренду

Офарбајте сами Фото: Депозитфото

Осетљива

Ова метода чупања длачица потиче из Ирана и Индије, а последњих година све је популарнија у западним земљама. Може да се примењује на свим типовима коже да имате, а нарочито је добар избор за оне са осетљивом.

- То је најбоља техника, јер је нежна и најпријатнија за кожу - истиче Пател.

Обрве напрскајте пудером и памучни конац закачите око палчева.

За то је потребно пола метра памучног конца и беби пудер. Крајеве конца вежите у чвор. На кожу око обрва утрљајте пудер, како би конац лакше клизио. Конац закачите на палчеве и кажипрсте и окрените га неколико пута да бисте добили осмицу. Средишњи, уврнути део конца лако ће се померати лево или десно како будете ширили или скупљали прсте. Сада конац наслоните на ивицу обрва, па га раширите, али тако да се креће у смеру супротном од раста длачица. Када почупате сувишне длачице, кожу очистите тупфером, па премажите природним уљем по избору.

Конац је прецизан
Реч је о веома прецизној техници, јер ће конац покупити сваку длачицу која му се нађе на путу. Такође, када се будете извештили, моћи ћете да ишчупате само једну длачицу која штрчи или цео низ, дуж жељене линије. Ваше обрве ће дословце бити сређене "под конац".

Масна

Имате ли проблем са тим да вам шминка потраје цео дан, јер имате масну кожу, нијансирање обрва је прави избор за вас, тврди Пател, напомињући да овим поступком дефинишете обрве, чините их за нијансу тамнијим, а тај ефекат може да траје и до четири недеље.

Офарбајте сами обрве средством које није трајно.

Данас постоји низ средстава за бојење обрва код куће. Веома лако се наносе и нису трајна, па и уколико се догоди да омашите нијансу, врло брзо ћете добити шансу да исправите грешку.

Лепе, уредне обрве
Пинцета и восак иритирају кожу лица.

Сува

За оне са сувом кожом најбоља опција је, тврди Пател, десетоминутно штипање и масирање подручја обрва, а затим третирање уљем. "Ајурведским штипањем стимулишете зону обрва, а уз помоћ уља кожу на том делу одржавате нежном и сјајном, а облик обрва доводите у ред".

Прочитајте још: Књига која ће УНИШТИТИ Ану Винтур: Бивши пријатељ ОПЛЕО по уредници Вога - "Мода је никад НИЈЕ ЗАНИМАЛА"

Вероватно сте приметили да три најпопуларније технике обликовања обрва - пинцетом, воском и ламинацијом - нису на овој листи. То не значи да не треба да их примењујете, без обзира на тип коже. Важно је једино да она није склона иритацијама. Али, чак и када је преосетљива, ништа вас не спречава да испробате неку од ових техника. Уколико се појави црвенило, пређите на нежније начине обликовања.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.