· · Коментара: 1
ПСИХОЛОГИЈА

БИО САМ У ПРАВУ! Да ли сте један од оних који то ГОВОРЕ? Није добро!

Колико пута сте рекли: "Био сам у праву"? Али то није увек добро!

1594991943_Depositphotos_106066936_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

На тај начин нарушавате сопствени мир, док на другој страни задовољавате его, упозоравају стручњаци. Идеално би било успоставити равнотежу између тога, сматра др Вејн Дајер, амерички говорник и писац литературе из области самопомоћи. Научите да будете толерантни и лишите се негативних размишљања и осећања.

Прочитајте још: Оно си што једеш! Научници ексхумирали тела ПЛЕМИЋА и упоредили са нама - резултати НЕВЕРОВАТНИ

Да бисте имали мир, фокусирајте се на то, тачније никако не улазите у беспотребне сукобе са другима. Уместо да се посвађате са службеницом у пошти јер чекате у реду 15 минута, реците јој: "Видим да имате тежак дан".

Научите да праштате, не кукајте, умањите свој его и пронађите сопствени мир.

Запамтите и да од кукања нема користи. То ће вам донети немир. И научите да праштате. Покушајте да успоставите комуникацију са особом на коју сте љути. Настојте и да себи свакодневно подарите тренутке мира.

Искључите унутрашње дијалоге и уочите разлику између непрестаног бујања мисли и благослова који осећате у тихом контакту са универзумом. Тако ћете ослабити его и успоставити унутрашњи мир.

Прочитајте још: Корона ће оставити ТРАЈНЕ ПОСЛЕДИЦЕ по човечанство: Мења се све, а највише ће трпети МЛАДИ

Када се нађете у дилеми да ли да будете у праву или љубазни, изаберите ово друго, јер - не можемо да нађемо мир ако смо у праву, а љути смо или повређени.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.