· · Коментара: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Ове три намирнице ЧУВАЈУ МОЗАК! Сад је сезона, трк на пијацу

Побољшање памћења, очување можданих ћелија, одржање концентрације и бистрине ума, али и спречавање раног развоја Алцхајмерове болести

1593604660_maline.png
Фото: Pixabay

Оптимално ментално здравље најважнији је предуслов нормалног свакодневног функционисања у свим сферама живота. Са старењем и дужим менталним напорима долази до одумирањеа нервних ћелија што резултира слабљењем памћења, падом концетрације и конгитивних функција мозга.

Пријатељства, чврсти породични односи, редовно читање, решавање енигматских задатака и правилна исхрана значајно помажу да останемо ментално активни.

Вежбе за груди прочитаје овде: Представљамо вам ТРИ ВЕЖБЕ које су идеалне за груди, али у ЈЕДНОМ СЛУЧАЈУ их не смете радити (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Pixabay

Унос разноликих намирница делује на нашу бистрину обзиром да више антиоксиданса у крви позитивно делује на когнитивне функције попут памћења, рационалног доношења одлука, размишљања и креативности.

Прочитајте још: Сви је ИМАМО у кухињи: НАМИРНИЦА која ТОПИ МАСТИ и доводи до ВИТКОГ СТРУКА

Бобичасто воће као што су малина, купина и боровница имају високу концентрацију биљних пигмената антоцијанина који повољно делују на здравље нервних ћелија и крвних судова мозга, те одржавају менталну агилност.

Вежбе за гузу прочитајте овде: МИЛОШ тврди да ће после ових вежби жене бити ЉУБОМОРНЕ, а БИКИНИ ће вам стајати као саливен (ВИДЕО)

Тамнозелено лиснато поврће као што су спанаћ и броколи има бољи учинак на прокрвљеност мозга од фармацеутских лекова и средстава за побољшано памћење, попут гинко билобе.

Куркума је противупални зачин који значајно доприноси превенцији од болести деменције и Алзхеимерове болести.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.