· · Коментара: 0
НЕГА ЛИЦА

Испоштујте 7 КОРАКА до савршеног лица као МОДНЕ ИКОНЕ

Према мишљењу групе америчких дерматолога, требало би да се држимо седам корака приликом употребе препарата, између сваког да направимо једноминутну паузу и то уврстимо у свакодневну рутину.

1594542838_Depositphotos_50145519_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Велики избор средстава за негу коже лица може да нас збуни, па чак и уплаши, када се нађемо пред рафовима препуним најразличитијих производа, уколико не знамо шта нам је заправо потребно. Следећа недоумица је - како и којим редоследом би их требало наносити на кожу?

Прочитајте још: Да ли и ви одлазите на спавање са МОКРОМ КОСОМ? Сазнајте зашто то ни(је) добро

1. Прво серум

Најпре, на чисто лице, нанесите серум, јер он на тај начин најефикасније преноси своје активне састојке на кожу. Одаберите два или три серума, сваки као решење једног проблема који имате. Формуле са пептидима умањују боре, оне са салицилном киселином намењене су масној кожи, а серумом са ликорисом или алојом ублажићете црвенило.

Серуми решавају проблеме, нађите који је ваш

2. Антиоксиданс са витамином Ц

Крема није довољна Фото: Депозит

Нанесите антиоксиданс. Витамин Ц је један од састојака неопходних сваком типу коже. Важно је да га не комбинујете са тонером или овлаживачем коже на бази алфа хидроксилне киселине (попут гликолне), јер дестабилизује овај витамин.

3. Тонер влажи лице

Ако вам је потребан тонер, знајте да он помаже и у отклањању мртвих ћелија коже, што омогућава боље деловање овлаживача лица. Постоје хидратантни и они који упијају масноћу са лица.

4. Овлажите кожу

Сада на ред долази овлаживач коже, који представља кључ правилног редоследа наношења производа за негу лица, јер "запечати" серуме, не дајући им да "мрдну" са коже, што их може учинити ефикаснијим. Бирајте их према типу коже - постоје у форми гела, креме, лосиона...

Ако се осетљива кожа царвени промените ред

5. Црвенило лица

Црвенило лица је показатељ да би требало да се вратите корак уназад приликом наношења препарата за негу. Ако се осетљива кожа зацрвени приликом коришћења неког производа, најпре ставите овлаживач коже без мириса, па преко њега нанесите серум.

6. Уље чини кожу блиставом

Нанесите уље, јер оно, у малим дозама, чини кожу блиставом. Намажите га на суве делове лица, обавезно након овлаживача, никако пре тога. Међутим, ако стављате више од два серума, прескочите уље, да вам кожа не би деловала масно.

Прочитајте још: Три БОХО фризуре које се лако праве и стоје СВИМ девојкама

7. Заштита од сунца

Последњи корак, ако је реч о јутарњем ритуалу неге лица, јесте средство за заштиту од сунца, јер ако бисте га првог ставили, онемогућило бисте дејство свих осталих препарата. Иако сте претходно нанели производе који у себи садрже заштитни фактор, не значи да се њихова јачина сабира. Рецимо, ако сте користили основу са заштитним фактором 15, а на крају нанели крему са фактором 30, остаћете на тој, већој јачини заштите од УВ зрачења, а не на 45 СПФ.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.