· · Коментара: 0
ЛЕПОТА КОСЕ

ЈАЈЕ, МАЈОНЕЗ и КЕЧАП на коси? Испробани рецепти, пробајте и ви!

Лепа и негована коса, посебно током летњих дана и интензивног излагања сунцу, најтежи је задатак за све жене

1593032879_kosa.jpg
Фото: Pixabay

Здрава коса која мами погледе. Ово је сан коме тежи свака жена, посебно у периода када не стиже да редовно посећује фризерске салоне.

Тајна савршене косе лежи у - фрижидеру

Прочитајте још: Шта све УЗРОКУЈЕ појаву "досадних" МИТИСЕРА и како да их се ОТАРАСИТЕ

За новим рецептима за одржавање лепоте наше косе трагамо редовно, посебно сада, у периоду пандемије када се трудимо да долазимо у контакт са што мањим бројем људи. Управо из овог разлога, доносимо вам три проверена и испробана рецепта са намирницама из фрижидера за савршену негу ваше косе.

Прочитајте још: Ово морате пробати: ЗАРЂАЛИ нокти који ЗВЕЦКАЈУ! (ВИДЕО)

Јаје за јачање косе

Опадање косе и слаба, танка длака чести су проблеми, са којима се бар једном годишње сусретне свака жена. Како бисте ојачали косу и додали јој сјај, потребно вам је само јаје.

Наиме, умутите кокошије јаје и нанесите га на суву косу и добро утрљајте у сам корен длаке. Када то учините, косу замотајте у пешкир и оставите је замотану око 20 минута.  Касније добро исперите косу и резултате ћете видети одмах.

Мајонез косу чини меком .

Прочитајте још: Две шаке морске соли учиниће ЧУДО за кожу и читаво тело

Сува коса и крута длака последица су интезивног излагања косе сунцу, топлим уређајима попут пегле за косу, али и врелом ваздуху од фена. Мека и глатка коса, ипак није недостижан идеал.

У току прања косе, након наношења шампоња, умасирајте мајонез у саме врхове косе. Тако намазану косу завијте у пешкир или навуците капу за туширање и сачекајте 20 минута да препарат делује. Када будете испирали косу, она ће бити савршено блистава и мекана. 

Прочитајте још: ХИТ у свету: Kако да САМИ направити МЕТАЛНЕ или нокте са флеком од БЕНЗИНА

Плаву косу одржава кечап

Фарбано плава боја косе посебно је осетљива на излагања сунцу, али и на купање у базенима када може доћи до појављивања зелених нијанси због присуства хлора. Савршено плаву и сјајну боју сачуваће омиљени састојак за пицу - кечап. 

Додајте у шаку неколико капи кечапа, умасирајте је у косу и оставите да кратко стоји. Исперите по могућству дечијим шампоном и коса ће бити природно плаве боје. 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.