· · Коментара: 0
САВЕТИ ЗА ЛЕПОТУ

Шминку и препарате за лице чувајте у - ФРИЖИДЕРУ! За то постоји ДОБАР РАЗЛОГ

Расхлађена шминка, креме за лице и препарати за смирење иритиране коже идеални су за масну и осетљиву кожу, нарочито током врелих летњих дана

Depositphotos_250675054_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Идеја је да чување ваших драгоцених производа за негу коже у фрижидеру учиниће креме хладним и стога продужити њихов рок трајања, а можда чак и понудити неке додатне благодати кожи.

Коришћење охлађених производа за негу коже једноставно пружа могућност да се осећамо лепо и свеже

Прочитајте још: Погледајте који чајеви вам могу помоћи у лечењу рака и дијабетеса: Поштујте ПРАВИЛО док га пијете, иначе можете имати проблем

Ако сте некада након дугог летњег сунчања мазали лице претходно охлађеном маском од алоје - јасно вам је какве ефекте има охлађена шминка.

Чак можете да добијете сличне ефекте из охлађене млечне облоге за регенерацију лица, која је направљена натапањем чисте крпе у пуном млеку и остављањем да одстоји у фрижидеру. Липиди у пуном млеку помажу у смиривању иритиране кожне баријере, која се такође делимично састоји од липида.

Прочитајте још: Ово је БОЈА године: Одговара и плавушама и црнкама, а слаже се уз све!

Шта не сме у фрижидер
Течни пудер не сме у фрижидер јер му се промени густина, а ако га држите на хладном он би могао да се поквари. Фрижидер није место за течни пудер, али ни за маскаре.Маскара је још једна шминка које не сме на хладно место. Маскара, кармин и лак за нокте су производи који морају да се чувају изван хладног места и далеко од фрижидера.

Задржавање производа у фрижидеру може помоћи да се сачува рок трајања неких састојака у њима, омогућавајући вам да их користите мало дуж. Теоријски, то би могло укључити ствари попут антиоксидативних серума. 

Прочитајте још: ЖЕНЕ су најлепше са 23 и најплаћеније са 39 година, а МУШКАРЦИ у свему касне

Производи за негу коже обично се праве да се чувају на собној температури.

Хлађење неких производа може у ствари променити њихову текстуру и учинити их мање пријатним за употребу. Ипак, благодети које ће хладни производи донети вашем лицу и кожи су много већи.

Прочитајте још: ГРОЗНЕ СУ, али сви ће носити ове САНДАЛЕ јер су удобне (Фото)

Расхлађени хидратантни препарати за негу и креме за очи, могу вам помоћи да очистите подручје око очију детаљније, али и да спречите појаву тамних подочњака. Ово се посебно односи на вечерње чишћење подручја око очију, посебно пре одласка на спавање.

 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.