· · Коментара: 0
САВЕТИ

Пијете кафу сваки дан? Ево како да искористите талог у сврху ваше лепоте (ВИДЕО)

Маска за лице направљена од талка решава проблематичну кожу, својим својствима помаже да нам кожа изгледа лепше и свежије

woman-3083375_960_720.jpg
Фото: Pixabay

Попијена шољица кафе само је прва фаза у процесу припреме препарата за негу лепоте целог тела и лица. Талог из кафе, као природни састојак у различитим комбинацијама може да чини одличан домаћи производ за негу сваке жене.

Прочитајте још: Дознали смо ТАЈНУ ЗЕЛЕНЕ МАСКЕ Ким Кардашијан, ево како је направити код куће

У многим козметичким препаратима кафа је неизоставни састојак. Разлог томе је богатство кофеином и антиоксидансима. Антиоксиданси  су се показали ефикаснима у борни против старења коже редукујући појаву бора. Са друге стране, кофеин ју учинковит у борби против бубуљица и запаљенских процеса на кожи, као и у ублажавању црвенила.

Прочитајте још: Обуците се као Меланија Трамп: Прва дама ОБОЖАВА комад гардеробе који СВАКА жена има у орману (Фото)

У многим козметичким препаратима кафа је неизоставни састојак

Пилинг од кафе је одличан за лице и тело, а све то највише захваљујући кофеину. Овај домаћи пилинг заиста пружа пуно предности за кожу, укључујући побољшану текстуру коже и микроциркулацију, уз смањење целулита и побољшање тена – и све то без претеране муке и компликација.

Прочитајте још: У Русији сматрају да овај ЧАЈ лечи све, а има га и у СРБИЈИ и мислимо да је КОРОВ

Саму кафу, прохлађену, можете сипати у посуду за лед и направити хладне облоге. Утрљавањем на кожу лица, коцке леда са кафом допринеће брзом повлачењу тамних подочњака и упорних упалних процеса.

Доносимо вам још неколико корисних савета како да примените кафу и њен талог како бисте остале лепе и неговане.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.