· · Komentara: 0
REKORD

"Rols-Rojs" piše istoriju

Sa 5.125 vozila nadmašena 2018. za neverovatnih 25 odsto

P90362675_highRes_ghost-zenith-collect.jpg

Kompanija "Rols -Rojs"" isporučila je rekordan broj automobila u 2019. , najviše u svojoj 116 godina dugoj istoriji.

Automobili ove engleske kompanije, pod upravom nemačkog "BMV" prošle godine su usrećili čak 5.152 kupca iz više od 50 zemalja sveta (jedan je prodat i u Srbiji), što je rast od neverovatnih 25 odsto u odnosu na 2018.

Pročitajte još: BMV ulaže više od 30 milijardi evra do 2025!

- Ovaj rezultat prodaje je nastavak uspešne priče iz prethodne godine. Dok slavimo ovaj podatak o broju prodatih vozila pomalo smo i zabrinuti zbog našeg ključnog obećanja kupcima: da ćemo sačuvati ekskluzivitet. Jasno je da smo ponosni na činjenicu da smo uvećali prodaju za 25 odsto na godišnjem nivou - kaže generalni direktor "Rols-Rojsa" Torsten Miler - Zahtevi iz celog sveta za našim SUV vozilom "kulinan" (predstavljen i na Sajmu automobila u Beogradu), su najviše doprineli ovom rekordnom uspehu.

Prvi čovek kompanije smatra da će i u 2020. njihov prvi zadatak biti da sačuvaju nasleđe,koje podrazumeva vrhunski kvalitet i integritet, ali i da će ispuniti i sve zahtevnije želje kupaca širom planete.

Prodaja "Rols-Rojsa" je rasla širom sveta, a u kompaniji iz Gudvuda su posebno zadovoljni činjenicom da je potražnja rasla i u njihovim tradicionalno, najvećim tržištima. Severna Amerika je zadržala status najvećeg tržišta "Rols-Rojsa" i skoro svaki treći automobil je isporučen na ovo, ključno tržište.


Drugo mesto po potražnji za luksuznim automobilima ovog brenda drži Kina u stopu ptraćena sa Evropskom unijom. Odlični rezultati postignutio su i u Rusiji, Singapuru, japanu, Australiji, Kataru i Koreji.

Pročitajte još: Da li je vodonik gorivo budućnosti? Tojota je prešla šest puta od Zemlje do Meseca i nazad i dokazala da JESTE

Model "fantom" je zadržao oreo najtraženijeg modela kompanije dok je, u prvoj godini otkako se nalazi na tržištu "kulinan" nadmašio i najoptimističnija očekivanja proizvođača. Prvi svetski super-luksuzni SUV je posato najbrže prodavani novi model u istoriji "Rols-Rojsa". U novembru 2019. kompletirana je i "dark, Black Badge" porodica sa modelom " Cullinan Black Badge" tako da su verzije "Ghost", "Dawn" i "Wraith" variants dobile mlađeg brata koji je, pokazalo se, postigao pun pogodak.

U 2019. beleži se i kraj produkcije  modela ""Ghost" ali kažu u ovoj kompaniji, već se zna kada će stići naslednik.


Ovaj model je inače, sa 11 godina dugim "životnim ciklusom" postao najprodavaniji u celoj istoriji marke.

Novi model stići će sredinom 2020. posle čak pet godina razvoja!

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.