· · Komentara: 0
"Fejslifting"

Na tržište Srbije stiže u junu: Pogledajte kako su u „Renou“ svojoj limuzini „zategli bore“ (Foto)

Obnovljeni „talisman“ sa najsavremenijim tehničkim rešenjima stiže na tržište Srbije u junu

reno-talisman-naslovna.jpg
Foto:Reno

Posle tri-četiri godine od pojavljivanja nekog novog modela automobilske kompanije praktikuju redizajniranje, popularni „fejslifting“ ili „zatezanje bora“.

Tako je i „Reno“ odlučio da osveži svoju popularnu limuzinu „talisman“. Od samog predstavljanja kupci su ovaj automobil najviše kupovali zbog dizajna. Najnovije modifikacije novog „talismana" dodatno ističu njegov stil i privlačnost.

Prednji kraj je sada još prefinjeniji zahvaljujući hromiranim poprečnim umetcima i prednjem braniku drugačijeg profila. Sve verzije novog „talismana“ su opremljene potpunim LED svetlima. Adaptivna prednja svetla su opremljena tehnologijom „LED matriks“ i dinamičkim pokazivačima smera. Elegantan oblik je istaknut svetlosnim potpisom u obliku slova „C“, prepoznatljivim obeležjem „Renoovih“ modela.

Foto:Reno

Čist i prefinjen dizajn zadnjeg kraja novog „talismana“ je naglašen svetlima koja su uokvirena hromom i dinamičkim pokazivačima smera. Antena u obliku peraja morskog psa smeštena pozadi poboljšava kvalitet multimedijalnog sistema, a pri tome mu daje sportskiji izgled.

Novi „talisman“ je dostupan u paleti novih, jedinstvenih boja, koje uključuju sivu „baltik“, crvenu „vintaž“ i sivu „hajlend“. Najnovije izmene čine i novi naplatci „pjer“ (17”), „stelar“ (18”) i „sato“ (19”).Kako se približava vozilu, vozača pozdravlja sekvencijalno paljenje prednjih svetala i osvetljenja u ručicama vrata, a dok ulazi u automobil pali se i unutrašnja rasveta.

Pročitajte još: Lepe vesti za naše građane: Zbog korone produžili garanciju od SEDAM godina

Armaturna tabla je još privlačnija zahvaljujući prilagodljivom 10,2-inčnom ekranu koji je deo serijske opreme od nivoa opreme „Intens“. Postavke sistema „multi-sens“ omogućavaju potpuno prilagođavanje ekrana sistema navigacije za jedinstven doživljaj vožnje.

Foto:Reno

Nakon novog „espasa“ ovo je drugi „Renoov“ model opremljen „LED matriks vizion“ svetlima. Inteligentni prilagodljivi sistem osvetljenja povećava sigurnost zahvaljujući većoj efikasnosti u odnosu na tradicionalne LED sisteme. U poređenju sa starijim modelima, osvetljenje je 50 odsto snažnije, a vidljivost je povećana na 220 m u poređenju sa 175 m prethodne generacije. Svetlosni snop kontinuirano se prilagođava uslovima na putu i drugim vozačima, što vožnju čini opuštenijom.

Multimedijalni sistem „Reno izi link“ nudi prilagodljivo i intuitivno okruženje. Vertikalno postavljen 9,3-inčni ekran unosi dašak savremenosti u putnički prostor. Ovaj sistem uključuje digitalni radio, multimedijalni sistem i sistem za povezivanje sa telefonom kompatibilan sa aplikacijama „Android auto“ i „Epl kar-plej“, kao i navigacioni sistem sa funkcijom pretraživanja adresa putem Gugla, prikazom cena goriva i informacijama o saobraćaju u stvarnom vremenu.

Foto:Reno

Trinaest vrhunskih „Boze“ zvučnika uključenih u verziju „Inicijale Pariz“ sada dolazi sa pet zadatih načina rada kako bi se osigurao još prijatniji doživljaj zvuka. Sistem za pomoć u vožnji autoputem i u saobraćajnim gužvama spaja adaptivni tempomat sa sistemom za pomoć pri zadržavanju vozila u središtu saobraćajne trake, koji funkcioniše čak i u krivinama. Ova funkcija prilagođava brzinu između 0 i 160 km/č, održavajući pri tome odgovarajući sigurnosni razmak od vozila ispred. Sistem može automatski da zaustavi i zatim ponovno pokrene automobil unutar tri sekunde bez ikakvog reagovanja vozača.

Aktivni sistem kočenja u nuždi sada prepoznaje pešake i bicikliste.

Osim ovih najnovijih inovacija, novi Talisman je opremljen sistemima za pomoć u vožnji koji vožnju čine sigurnijom i udobnijom. Oni uključuju upozorenje na izlazak iz saobraćajne trake, sistem zadržavanja vozila u saobraćajnoj traci, upozorenje na umor vozača, upozorenje na vozilo u mrtvom uglu koji sada upotrebljava dva radarska senzora smeštena u zadnjem kraju vozila i sistem upozorenja na nadolazeći saobraćaj od pozadi.“

Novi „talisman“ je jedino vozilo u klasi opremljeno šasijom „4kontrol“. Sistem upravljanja na sva četiri točka je uvek aktivan i automatski zakreće zadnje točkove. Šasija „4kontrol“ novom „talismanu“ osigurava jedinstveni nivo preciznosti i okretne vozne karakteristike u gradu za vozilo ove veličine.

Foto:Reno

Automobil je opremljen „Renoovim“ dizel motorima homologovanim prema normi „WLTP“, koji su i čistiji i efikasniji. Svi oni ispunjavaju najstrože ekološke norme i opremljeni su tehnologijom selektivne katalitičke redukcije kao i sistemom ubrizgavanja tečnosti „Ad blu“ za smanjenje emisija azotnih oksida.

Novi „talisman“ je dostupan sa 1,7-litarskim dizel motorom „blu dCi“ snage 120 ili 150 KS i 6-stepenim ručnim menjačem. Uz vrlo nisku potrošnju goriva u mešovitoj vožnji – samo 4,9 l/100 km (128 g/km CO2) – idealan je automobil za flotne kupce. Uz ovaj motor, dostupan je i 2,0-litarski dizel motor“blu dCi“ sa 200 KS, koji snagu prenosi putem 6-stepenog automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom EDC. Ova verzija se odlikuje snažnim ubrzanjima i brzim odzivom, a savršen je za one koji traže vrhunske performanse i zavidno nisku potrošnju goriva – 5,6 l/100 km (146 g/km CO2).

Novi „talisman“ će na tržište Srbije doći u junu, kada će biti poznata i cena.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.