· · Komentara: 0
Osveženje

Na "alpinu 110" se čeka devet meseci, a kupiće je samo 400 SREĆNIKA

Legendarni model, ponos francuske auto-industrije ovog proleća se nudi u dve nove verzije

ALPINA-110-NASLOVNA.jpg
Foto:"Reno grupa"

Brend "Alpinu" osnovao je 1955. godine Žan Redel, mladić opčinjen automobilskim sportom. Ime "Alpina" steklo je status legende kada je model "alpina 110 berlineta" trijumfovao na reliju "Monte Karlo" 1971. i 1973. godine. "Alpina" je sada brend u okviru "Reno grupe" i sa modelom "A 110" ponovo osvaja srca kupaca.

Pročitajte još: Kako da, kad pazarite polovnjak, ne kupite "mačku u džaku"?

Lane je, ovaj model u finalu izbora za Evropski automobil godine, osvojio drugo mesto (iza "jaguara i-pejsa") i trenutno se prodaje u 14 zemalja sveta.

"A 110 Kolor edicija 2020." (Foto:"Reno grupa")

Zanimljivo je da kada naručite "alpinu 110" moraćete da sačekate oko devet meseci u proseku na isporuku! 

Na isporuku se čeka devet meseci!

Ovog proleća, ovaj automobil namenjen za svakodnevnu vožnju, ali koji pruža uzbuđenja koje donosi svaki super-sportski automobil,  je dobio dve nove verzije. Model "alpina 110 legend GT" u "merkuri srebrnoj" i u " abis plavoj" boji, sa specijalnim panelima u unutrašnjosti, mnoštvom dodatne opreme. Ova verzija će biti napravljena samo u 400 primeraka.

Pročitajte još: "Novosti" isprobale novi "Evropski automobil godine"!

Predstavljena je i "Kolor edicija 2020." Namera je da kao što u modnoj industriji postoje "sezonske kolekcije" to bude urađeno i sa "alpinom 110". Ali na godišnjem nivou. Tako je za ovu godinu odabrana "sanflauer žuta".

Foto:"Reno grupa"


Ovaj sportski automobil ima turbo-motor od 1,8 litara radne zapremine koji isporučuje 252 "konjske snage" i 320 nm obrtnog momenta. Ubrzanje od 0-100 kilometara na čas je 4,3 sekunde, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 kilometara na čas.

"A 110 GT" (Foto:"reno grupa")


Osnovna cena u Francuskoj je 64.990 evra.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.