· · Komentara: 0
POVRĆE

TIKVICE na dva načina: POHOVANE i rolovane

Tikvice su povrće koje može da se kupi na pijaci i u supermarketima tokom čitave godine, nisu skupe i mogu se spremiti na mnogo načina.

salataKrompir.jpg
Foto: A. M.

Tikvice se lako ljušte, a postoji mnogo jela u kojima se mogu koristiti. Pored punjenih tikvica ili cušpajza od ovog povrća, mogu se spremiti i na ova dva načina.

Pročitaje još: Ako imate JABUKU i JAJE, napravite poslasticu za PET minuta! (FOTO)

Sastojci za pohovane tikvice:

Rolovane tikvice sa sirom
  • jaje
  • brašno
  • prezle
  • jedna veća ili dve manje tikvice

Priprema:

Tikvice se oljušte i iseku na tanke listove. Umuti se jaje, prvo belance, pa žumance. U jedan tanjir se sipa brašno, a u drugi prezle. Tikvice se posole pa se uvaljaju u brašno, pa se umoče u jaja, zatim se pospu prezlama.

Ulje u tiganju mora da bude vrelo kada se stave tikvice i istog trenutka se smanji ringla na slabije. Kada porumene tikvice su gotove, vade se i stavljaju na papirnati ubrus.

Ulje u tiganju mora da bude vrelo kada se ubace tikvice.

Mogu da se jedu kao prilog mesu ili uz pržene krompiriće kao vegetarijansko jelo. Mogu da se stave na parče hleba namazano majonezom ili krem sirom.

Pročitajte još: Ne znate šta ćete za ručak? Evo predloga - brzi ZELENI RIŽOTO

Tikvice filovane sirom

Tikvice se oljušte i iseku na listove, pa se kratko isprže u ulju. Izvade se i stave na kratko na papirnati ubrus. Zatim se na svaki list tikvice stavi kockica slanog sira ili kašikica krem-sira. Tikvica se urola i ukoliko je "nestašna" pričvrsti čačkalicom.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.