· · Komentara: 0
HRANA

Postoji HRANA koja, dok je jedete, vas čini SREĆNIJIM - Evo SPISKA

Stres, bolesti i lekovi koji utiču na hormnone sreće utiču na naše zdravlje i raspoloženje.

Depositphotos_14325017_s-2019.jpg
Hrana sreće Foto: Depozit

Ukoliko budete jeli sledeće namirnice podstaknućete lučenje hormona sreće. Masna, brza i ona sa previše šećera utiče na nas negatrivno. 

Pročitajte još: Zaboravite na GLADOVANJE, otkrivamo vam RAZLIKE između dijete i zdrave ishrane

1. Ovas

Ovaj  “pametni” ugljeni hidrat ima umirujuće dejstvo na vaš mozak. Ona je izvor složenih ugljenih hidrata i podstiče proizvodnju triptofana – aminopropionske kiseline iz koje se sintetiše serotonin.

2.  Čokolada

 Sada imate razlog da još više uživate u ovoj poslastici. Istraživanja pokazuju da  30 grama čokolade značajno podiže raspoloženje, naročito ako je konzumirate ujutru. Ona povećava nivo seratonina i dopamina, ona sadrži i supstancu sličnu kofeinu koja daje energiju. 

Čokolada podiže raspoloženje, najbolje je da je jedete ujutru

Pročitajte još: Pridržavajte se ovih SAVETA: Ključ za borbu sa STERILITETOM je POSEBNA ishrana!

3. Ananas

 Smanjuje anksioznost i ima i protivupalna svojstva. Sadrži vitamin C, pomažu u boljoj koncentraciji  Sjajan su izbor za večeru, jer pomažu organizmu da proizvodi melatonin, hormon sna.

4. Losos

Losos i skuša su bogati vitaminima grupe B, neophodnim za proizvodnju serotonina i dopamina. Pored toga, našem mozgu su potrebne nezasićene masne kiseline, poput omega-3. Ove kiseline poboljšavaju pamćenje, raspoloženje i koncentraciju.

Od konzumiranja lososa bićete srećniji 

Pročitajte još: "Trava koja vraća mladost" postoji u Rusiji i Srbiji, poznata je iz vremena Vladimira Velikog, a sada pomaže kod neplodnosti

5. Jaja

 Sadrže “dobar holesterol” – HDL. To ne znači da ih trebate koristiti u ishrani prekomerno – budite umereni. 

6. Banane

Povećava nivo serotonina i dopamina u organizmu. Sadrže vitamine A, C, K i B6, a ove komponente  su uključene u sintezu i metabolizam neurotransmitera kao što su serotonin i dopamin. Banane su bogate prirodnim šećerom, koji u kombinaciji sa vlaknima pružaju telu snagu i energiju.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.