· · Komentara: 1
LEPOTA I ZDRAVLJE

Pogledajte kako da uz pomoć DEVET koraka SMRŠATE bez dijeta i napornih vežbi

Jednostavni saveti kako da skinete višak kilograma

Depositphotos_16044763_s-2019.jpg
Foto: Depozit foto

Idealna linija bez dijeta i napornih sati provedenih u teretani je moguća. Postoji devet laki koraka koje treba da pratite kako biste uspešno skinuli višak kilograma.

Pročitajte još: Zaboravite na GLADOVANJE, otkrivamo vam RAZLIKE između dijete i zdrave ishrane

1. Prvi korak je da zamenite proizvode, odnosno da uobičajenu hranu zamenite sličnom. Uzimajte hranu sa manje kalorija. Na primer, kobasice zamenite piletinom, gazirane sokove kompotom, a umesto belog hleba jedite integralni.  

2. Pre svakog obroka obavezno popijete čašu vode. Čim se probudite dve čaše vode neka vam odmah budu na pameti i popijte ih. Voda ubrzava metabolizam.

3. Sva tri glavna obroka jedite na miru, bez ometanja. Isključite televizor, ne gledajte u telefon ili slično.

Pročitajte još: Pridržavajte se ovih SAVETA: Ključ za borbu sa STERILITETOM je POSEBNA ishrana!

4. Slatkiše zamenite crnom čokoladom. Najbolje bi bilo da slatkiše izbacite skroz, ali ako ne možete i crna čokolada može biti dobar izbor.

5. Slatke napitke poput soka ili kafe sa šećerom,  izbacite skroz iz ishrane. Kafu recimo pijte bez šećera, a sokove zamenite vodom.

6. Servirajte hranu pažljivo i umereno. Sipajte glavno jelo, priloge i salatu. Nemojte sipati još, a kada pojedete odmah ustanite sa stola.

7. Grickalice su vaš neprijatelj. Izbacite ih. Ako baš ne možete bez grickanja, uzmite jabuku ili šargarepu.

8. Spavajte minimum osam sati. Najbolje vreme za odlazak u krevet je oko 22.00 sata.

9. Rano večerajte, recimo oko sedam sati. Lagani obrok treba da bude vaš izbor, na primer čaša jogurta i parče integralnog hleba.

Pročitajte još: Sprečite opadanje kose PRAVILNOM ISHRANOM (SPISAK) 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.