· · Komentara: 0
NEPLODNOST

OČAJNICA i još četiri vrste biljaka pomažu kod neplodnosti: Ovo je SPISAK recepata

Broj parova koji imaju problema sa započinjanjem trudnoće na prirodan način sve je veći, što sterilitet svrstava među najveće problem današnjice. Najčešći uzrok je hormonski disbalans koji nastaje kao posledica stresa.

pair-3798371_1280.jpg

Za rešavanje problema neplodnosti parovi najpre treba da se obrate lekaru. Pored toga, mogu se obratiti i prirodi koja takođe nudi dobra rešenja protiv ovog problema - čajeve koji ženama mogu pomoći da zatrudne.

Pročitajte još: Rusi "odlepili" za garderobom od KOPRIVE I KONOPLJE: Tkanine sprečavaju RAK KOŽE, a veruje se da postoje i druga lekovita svojstva

Macina trava

Zdravac Foto: Depozit

U narodu je rašireno mišljenje da macina trava ili očajnica pomaže kod začeća u slučaju neplodnosti žena. Potrebno je pomešati 200 grama macine trave, po 100 grama hajdučice i virka i po 50 grama bokvice i zdravca. Preliti litrom ključale vode pet supenih kašika ove biljne mešavine. Promešati, poklopiti posudu i ostaviti da odstoji sat vremena. Čaj procediti i piti tokom celog dana u malim gutljajima. Tokom menstrualnih dana praviti pauzu.

Pije se mesec dana svaki dan.

Ukoliko se čaj pije zbog neplodnosti, treba ga piti konstantno, svaki dan tokom mesec dana nakon čega se pravi pauza od mesec dana pa se zatim ponovo pije još mesec dana, i tako sve vreme dok ne nastupi trudnoća. Nakon toga se konzumacija čaja prekida.

Virak Foto: Depozit

Virak

Pored izrazitih antiupalnih svojstava ova biljka ulazi i u sastav ženskih čajeva, naročito za sprečavanje krvarenja van menstruacije i za poboljšanje plodnosti. Kašičicu suve biljke treba preliti sa 250 ml vrele vode i ostavite da odstoji deset minuta, pa procediti. Preporučuju se dve šoljice čaja dnevno.

Piju čaj žene koje nisu na hormonskoj terapiji.

Pored ovog čaja jedna kašičica virka se može pomešati sa po jednom kašičicom zelenog čaja i koprive, a zatim se prele sa 200 mililitara ključale vode i ostavi da odstoji 15 minuta. Dnevno se piju dve šolje ovog čaja, pod uslovom da niste na hormonskoj terapiji.

Zdravac
Kao i virak, zdravac se koristi u čajnim mešavinama za poboljšanje plodnosti žena. Obično se meša sa macinom travom, po 50 grama usitnjene biljke macine trave i 50 grama usitnjenog zdravca. Jedna kašičica ove čajne mešavine se prelije sa 200 mililitara vrele vode, pa se napitak ostavi nepokriven da odstoji 10 minuta. Zatim se procedi i pije jednom dnevno.

Malina

List maline je izuzetno preporučljiva biljka za održavanje zdrave trudnoće, jer poboljšava rad reproduktivnih organa i hrani i njeguje telo. Jedna-dve supene kašike lišća maline preliju vrelom vodom, ostave 20 minuta, pa procede. Lišće maline se može mešati i sa koprivom, crvenom detelinom i nanom. Čaj od lišća maline ne trebate piti ukoliko ste u prethodnoj trudnoći imali pobačaj.

Pročitajte još: Ovu ukrasnu biljku ste sigurno videli u parkovima, ali niste znali da leči - jetru!

Lavanda

Ova biljka doprinosi boljoj cirkulaciji i dobra je za nagle promene raspoloženja koje se vezuju za menstrualni ciklus kod žena ili hormonske disbalanse. Sa lavandom se prave mešavine etarskih ulja. Pre upotrebe etarsko ulje obavezno razblažiti u odgovarajućem biljnom ulju, recimo lešnika, slatkog badema, makadamije, jojobe, susama. Masira se donji deo stomaka (područje jajnika i materice) i na taj način povećava prokrvljenost tog područja, zatim unutrašnja starna butina, donji deo leđa. Masaža se izvodi svakodnevno, sve do očekivane ovulacije

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.