· · Коментара: 0
МОДЕРНО

"Хонда е" стиже у продајне салоне Европе овог лета (Фото)

Савремено дизајниран овај аутомобил има аутономију од 222 км са једним пуњењем батерија

honda-e-1.jpg
Фото:"Хонда"

Продаја "хонде е" у Европи почиње овог лета, а према ранијим информацијама, цена би у Немачкој требало да буде 29.470 евра па то треба узети као оквирну цену и за друга тржишта.

Прочитајте још: "Алфа Ромео" унапредио и најмоћније верзије својих топ модела (Фото/Видео)

"Хонда е" је пројектована бескомпромисно и са фокусом на функционалност и употребљивост. Има глатке линије и изгледа елегантно и модерно. Од карактеристичних предњих и задњих комбинација ЛЕД светала и стилизованог поклопца улаза за пуњење, до чистих линија и елемената који оптимализују аеродинамичну ефикасност и префињеност.

Ауто је функционалан и употребљив.

Ентеријер одликују савремени материјали и амбијент  који одмах изолује путнике од буке и вреве свакодневног живота. Велико међуосовинско растојање од 2.530 мм омогућава простор за четири путника упоредив са оним у возилима из вишег сегмента.

Фото:"Хонда"

Потпуно нова платформа, специфична за електрична возила, пројектована је тако да пружи забавне и несметане електричне перформансе са изузетним возним карактеристикама у урбаним окружењима.

Мотор је моћан, па има спортски карактер.

Моћан електромотор, компактне пропорције, радијус окретања од 4,3м, дистрибуција тежине од 50:50 и ниски центар гравитације, све то заједно омогућава да возило има спортски и динамичан карактер. Резултат је тиха, „глатка“ и пријатна вожња са тренутним убрзањем које доприноси лаком управљању кроз закрчене улице.

Прочитајте још: Одузима дах: Само 100 срећника ће моћи да ужива у чарима ове "Хонде" (Фото,Видео)

Напредни електрични погонски склоп, који има 136 КС (постоји и верзија са 154 КС) користи доказане "Хондине" технологије електрифкације са способношћу брзог пуњења тако да испуњава захтеве свакодневне вожње до посла и натраг

Литијум-јонска батерија високог капацитета од 35,5 кWх омогућава домет од 222 км (јачи мотор:210 км), са 80 одсто снаге добијене након само 30 минута брзог пуњења.Да би се напунила у потпуности на кућној утичници је потребно 18,8 а на јавној 4,1 час.

Фото:"Хонда"

        Технички подаци: 

  • Дужина:3.895 мм
  • Ширина:1.750 мм
  • Висина:1.512 мм
  • Пртљажник:171/861 литара
  • Маса:1.514 кг
  • радијус октретања 430 мм
  • Мотор:БЕВ
  • Снага 136/154
  • Обртни момент:315 нм
  • 0-100 км/ч:9,0/8,3 сек
  • Максимална брзина:145 км/ч
  • Домет:222 км/210
  • Време пуњења:4,1 ч/18,8
  • До 80 одстО:брзи пуњач 30 минута
Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.