· · Коментара: 0
Светска премијера

Нова "опел мока", потпуно дигитализoвана, сама вози кроз саобраћајну гужву! (ФОТО/ВИДЕО)

Намачка компанија са овим моделом показала у ком правцу ће ићи аутомобилска индустрија

1593003398_12-Opel-Mokka-e-512273.jpg
Фото:"Опел"

Чаробњаци из Риселсхајма су поново показали зашто се тамошњи развојни центар сматра једним од најбољих у аутомобилској индустрији света. "Опел" је представио нову "моку", кросовер, СУВ возило од којег, како тврде у овом немачком гиганту, у овој индустрији ништа више неће бити исто!

"Опел мока" је представљена са електричним мотором, дакле без емисије штетних гасова ће кренути у освајање тржишта, са снажним мотором који уз изузетан обртни момент гарантује и пуно забаве у вожњи.Потпуно је дигитализована, има веома упечатљив изглед, возачева позиција је висока, а само возило је крцато најновијим техничким решењима, системима за асистенцију возачу, безбедоносним системима... 

Фото:"Опел"

- Нова "мока" је модел који ће потпуно изменити перцепцију нашег бренда. Она показује како ће изгледати наша возила у будућности и које ће вредности "Опел" промовисати - каже Михаел Лохшелер шеф "Опела" - Ово је први "Опел" који је од самог старта потпуно електричан.

Иако је међуосовинско растојање сада веће за 2,0 милиметара, нова "мока" је 12,5 цм кража од претходне.Али,има сасвим доста места за пет путника којима следује и пртљажни  простор од 350 литара.

Прочитајте још:Дигитални кокпит шлаг на торти новог "пежоа 308"

Са дужином од 4,5 метара "мока" ће се и у граду, приликом маневрисања, сналазити као риба у води. Дизајн показује и прву примену новог правца "опел визора".Унутрашњост возила је тотално измењена у односу на претходни модел, Све је дигитализовано, велики екрани су тако уклопљени да возачу ни мало не ометају усредсређеност на друм.


Иновативна технологија је нашла свој нови дом на точковима.То укључује напредне системе ААЦ (напредни систем круз контроле), стани/крени функцију, која може знатно да олакша живот возачу у саобраћајној гужви. Једноставно речено ауто сам вози кроз саобраћајни шпиц када возач не мора да користи команде гаса, кочнице. "Мока" има и систем који возило у току вожње, аутоматски враћа у жељену коловозну траку. Светла су последња реч технике. Такозвана "интелигентна Матрикс ЛЕД светла имају чак 14 елемената и адаптивна су. То значи да ви изаберете дуга светла а она се аутоматски обарају када наиђе возило, пешак из супротног правца. "Мока" препознаје и чита саобраћајне знакове, има још сијасет система, а ту је и камера од 180 степени "панорамска" која је такође доступна у овом моделу.

Прочитајте још:"Ферари 125 С" је вероватно најскупљи аутомобил на свету (Фото/Видео)

"Мока" је направљена на новој ЦМП платформи која је веома ефикасна, лакша (уштеда је 120 кг у односу на претходну) са чак 30 одсто "крућом" торзијом. Једноставно речено: ова платформа омогућава знатну уштеду у енергији, а при томе доприноси агилнијој, забавнијој вожњи.

Фото:"Опел"

Електромотор испоручује 136 КС и 260 нм обртног момента. Постоје три модела вожње "еко", "нормал" и "спорт". Максимална брзина је електронски ограничена на 150 км на час. Са пуном батеријом од 50 кWч "мока" може да пређе 322 километра. Да би се батерија напунила до 80 одсто капацитета потребно је 30 минута на брзом пуњачу од 100 Кwч. "Мока" може да се пуни на брзим пуњачима, зидним пуњачима и обичној, кућној утичници.

Почетак продаје заказан је  за крај овог лета када ће се знати и цена.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.