· · Коментара: 0
КОСА

Откривамо вам НАЧИН како да одаберете идеалну БОЈУ КОСЕ

Битну улогу при одабиру боје имају и боја коже и очију као и природна боја ваше косе.

hair-1744959_640.jpg
Одаберите адекватну боју Фото: Pixabay

Бринетама ће највише одговарати управо ове нијансе, али и женама које имају беживотну косу.  Смеђе фарбану косу је  лако одржавати, предност је и то што кад се фарбате саме код куће имате много мање шансе да направите грешку.  Уколико имате дугу косу определите се за тамније нијансе, а ако вам је коса краћа посветлите крајеве или тамније праменове како би истакли фризуру. 

Освежите боју браон нијансом

Прочитајте још: Обратите пажњу када бирате НАОЧАРЕ: Уколико немају ову ОЗНАКУ немојте их куповати

Женама светле или хладне пути, црвена боја савршено пристаје. Јако оштећена коса није погодна за црвене нијансе. Црвена коса је изузетно упадљива, будите спремни да ћете и ви бити у центру пажње. Ако имате суву или оштећену косу, она ће тешко на себе прихватити молекуле црвене боје, која се брзо испира и из здраве косе.

Црвена је само за храбре даме 

Прочитајте још: Комад гардеробе који је био "протеран" са улица вратио се на велика врата

Уколико се одлучите баш за ову боју важно је да не перете косу сваког дана, најбоље би било два пута недељно. Исперите је млаком водом, немојте користити јаке шампоне и заштитите је када сте изложени УВ зрацима. 

Прочитајте још: Нова боја је ЗЛАТНА: Нашминкајте се на прави начин и све ћете ОБОРИТИ С НОГУ

ИЗБЕГАВАЈТЕ ПРОИЗВОДЕ СА АЛКОХОЛОМ 
 Суву и беживотну косу, какву најчешће и имају плавуше погоршава коришћење  производа који садрже висок постотак алкохола, попут лакова, пена или гелова за косу, може само погоршати стање ваше косе.

Плава боја најбоље стоји оним женама које су природно светле, иако лепо изгледа мана је што је неопходно да је редовно одржавате. Ако сами фарбате косу код куће, определите се за хладне, неутралне тонове, уместо за топле попут златних или нијанси боје меда. Ако се одлучите за топлије тонове, постоји ризик да вам коса поприми наранџасто златни сјај.  

 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.