· · Коментара: 0
НЕГА

Шампон који много пени је највећа ПРЕДРАСУДА за негу косе

Тања Шобота саветује како неговати косу у пролеће, јер је то време када највише опада

Depositphotos_139846192_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Лепо пролећно време доноси нове идеје и потребу за променама, па је прави тренутак да нешто учинимо за своју косу и променимо лоше навике. Фризер и едукатор Тања Шобота саветује како правилно неговати косу.

Прочитајте још: До здраве и лепе коже у три корака: Ово су кључне ставке за правилну негу

Са променом годишњег доба коса више опада и постаје крта и ломљива, па зато тада највише морамо да водимо рачуна о уносу витамина, одабиру шампона, регенератора и маски за косу - каже Тања Шобота.

Ако пени - оштећује Фото: Депозитфото

Веома је важно обратити пажњу на састав шампона како не бисте оштетили косу. Користите природне шампоне који не садрже сулфате, парабене и силиконе. Велика је предрасуда да шампон који више пени боље пере косу. То само значи да има више хемије и детерџента, а његова дуготрајна употреба је убица за косу!

Корисите шампоне за спортисте.

Најбоља препорука су шампони који су предвиђени за спортисте, за свакодневно прање косе, јер немају састојке који нарушавају пе-ха вредност коже главе. Самим тим не затварају поре, кожа може да дише, а фоликул остаје отворен за раст нове длаке.

Најлепши украс Фото: Депозитфото

- Препорука је да се коса два пута шампонира, немојте је мрсити и добро је оцедите пре него што нанесете регенератор или маску за косу.

Регенератор рашчешљава косу, а маска негује.

Саговорница наглашава да је неопходно направити разлику између регенератора и маске. Задатак регенератора је да размрси косу како бисмо могли лакше да је очешљамо, али нема улогу да је негује. За то служе маске које много дубље продиру у длаку, поправљају структуру и повећавају квалитет и сјај.

- Маска се наноси на косу од крајева ка корену, али не на кожу главе јер ће запушити поре и направити проблем - истиче Тања Шобота.

Прочитајте још: Не бацајте сунђер за пудер када се испрља, јер постоји једноставно решење

Маска се држи и до 20 минута, покривена пешкиром због додатног грејања да би ефекти били бољи. Косу чешљајте од крајева, полако и пажљиво како се не би кидала. Такође, не би требало да је сушите агресивним методама. Док сте у кућној изолацији што мање фенирајте косу, нарочито је немојте фарбати непровереним и лошим препаратима. Не заборавите, коса је украс нашег лица и целог нашег бића.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.