· · Коментара: 0
ТРЕЋЕ ДОБА

Осам решења за ослабљен слух: Искористите црни лук, ловоров лист, јасен...

Честа непријатност у познијем добу је ослабљен слух, а све више људи пати од шума у уху.

Depositphotos_239965348_xl-2015.jpg

Слабији слух и шум је изузетно непријатно осећање, а јавља се када долази до поремећаја у крвотоку мозга и слушног нервног система. Пошто су људи одувек са годинама губили слух, руска народна медицина има неколико начина помоћу којих решава ове нелагодности.

Прочитајте још: Спречите појаву тешке болести: Ово је 5 чајева против КАНЦЕРА и свима су доступни

БИЛЈНИ РЕЦЕПТИ

Капи од црног лука

Већа главица црног лука се издуби у средини и у њега сипа кашикица кима. Главица лука се стави у загрејану рерну и пече док не добије смеђу боју. Извади се из рерне лук и уз помоћ газе процеди како бисте добили сок. У ухо се ставља по девет капи течности три пута дневно.

Сок од лука

У Русији са сматра да напитак од белог и црног лука враћа слух. Исцеди се сок од по 30 мл белог лука и црвеног лука. Сок се пије једном дневно.

Изузетно је здрав Фото: Депозитфото

Капи од ловоровог листа

Тридесет грама ловоровог листа се натопе у шољу сунцокретовог уља. Оставиите да одстоји шест дана и процедите. Стављати у ухо од две до три капи ловоровог уља три пута дневно.

Капи су благодет Фото: Депозитфото

Облог од белог лука

Кратко се динста неколико чешњева белог лука у маслиновом уљу. Снажно се притисне сваки чешањ да би се исцедио сок, а након тога се процеди уље. Свакодневно се укапавају три или четири капи уља у ухо, па се затвори комадићем вате.

Облог може да пмогне Фото: Депозитфото

Тампони од калине

Измеша се кашика калине са кашиком меда. Парче чисте газе се исече на два дела и добијена смеса се распореди на једнаке делове. Ове мале врећице се стављају у уши преко ноћи.

Вежбе за бољи слух
У Русији практикују специјалне вежбе које се раде до краја живота. Једна од њих је масирање бубне опне. У ухо се нежно убаци средњи прст на секунду и брзо извади. Вежба се понавља од 10 до 20 пута.Друга вежба је да се длановима снажно затвори усна шкољка и остави се тако једну секунду, па се нагло склоне шаке са слушног апарата. Ова вежба се ради од 10 до 20 пута.

Капи од јасена

Чисти листови младог јасена се самељу у машини за месо и томе дода мало кључале воде. Добијена смеса се процеди кроз газу. Стављају се од две до три капи дневно у свако ухо током две недеље. Третман може да се понови након недељу дана паузе.

Тинктура од прополиса

Ситно се изренда 40 грама прополиса и дода се 100 мл вотке. Смеса се стави у теглу и остави да одстоји десет дана на тамном.

Добијена тинктура се процеди и помеша са биљним уљем у размери 1:4. Овако припремљен раствор натопи се на вату и ставља у ухо. Раствор треба да одстоји 12 сати.

Прочитајте још: Мушкарцима, који користе НАР, у кревету нема равних

Тинктура од матичњака

Матичњак се стави у широку теглу до две трећине њене висине. Биљке се прелију до врха вотком, затвори поклопцем и остави три недеље на тамном месту да одстоји. Након тога, процеди се раствор и сипа у флашице. У уши се сипају од две до три капи три пута дневно. Третман се понавља три до четири недеље с паузом од седам дана.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.