· · Komentara: 0
SAVETI

MOĆ SODE BIKARBONE: Uz njenu pomoć ojačajte imunitet, izbelite zube i OČISTITE KUĆU

Dobro je poznato da soda bikarbona leči ranice u ustima i odlično pere zube, ali ovaj beli prašak važi i za veoma lekovitu supstancu, pa postoji niz drugih oboljenja u kojima može da pomogne.

Depositphotos_116281984_xl-2015.jpg
Foto: Depositfotos

Soda bikarbona je za zdravlje potpuno bezopasna i važi za najjeftiniji i najpristupačniji proizvod.

Limun i soda bikarbona za dijetu

Limun je bogat vitaminom C pa kada dospe u želudac ona reaguje bazno. Kombinacija limuna i sode bikarbone je neverovatno korisna. Jača imunitet i doprinosi detoksikaciji organizma, pa je povremeno dobra i za zdrave osobe.

Pročitajte još: Ako ga pravilno koristite, običan LIMUN može da izleči PET bolesti, evo i kojih

U 250 ml flaširane vode se sipa jedna ravna kafena kašikica sode i pola soka od limuna. Pomeša se i popije ujutru na prazan stomak.

Piling od sode bikarbone i meda

Med treba da bude hladan, a piling llica se radi ujutru. Namaže se T zona, pa se ispere. Piling se radi dva puta nedeljno, a odličan je i protiv celulita. Masaža pastom od sode i meda podstiče cirkulaciju krvi i pomaže u smanjenju naslaga celulita.

Čišćenje kuće

Soda bikarbona može da tokom noći očisti i najgore mrlje na tepihu, a u kombinaciji sa sirćetom može da obriše sve fleke.

Korisna je za zube i grlo Foto: Depozitfoto

Ispiranje grla

U čaši vode se rastopi kašikica sode bikarbone. Grgolja se, pljune i grlo ispere čistom vodom.
Soda neutrališe mirise i povećava pH vrednost usne duplje narušenu kiselom ishranom, pa je odlična i za loš zadah.

Izbeljivanje zuba

Četkica se umoči u sodu bikarbonu pomešanu sa nekoliko kapi limuna i trljaju se zubi ne duže od tri minuta. Soda ujedno uklanja i fleke, sprečava kamenac i upalu desni. Sodom bikarbonom se čiste i proteze.

Kupka za bubuljice

U toplu vodu se sipa nekoliko kašika sode bikarbone i kupanjem u njoj koža postaje mekša i čistija.

Pročitajte još: Celulit nije samo estetski problem! Dobro obratite pažnju, jer iza svega može da se krije DIJABETES!

Rastvor za ispucale pete

Grube i ispucale pete treba potopiti u rastvor sode jer smiruje i omekšava umorna stopala. Pomeša se kašikica sode bikarbone sa nekoliko kapi vode da bi se dobila gusta pasta. Nežno se masiraju pete, pa se ispere čistom vodom.

Protiv gorušice i za bolje varenje

Polovina kašičice sode bikarbone se sipa u pola šolje vode i uzima na dva-tri sata. Neutrališe višak kiseline, nadutost i loš zadah.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.