· · Komentara: 0
PRIRODNI LEKOVI

Lekove zamenite voćem i povrćem: Uz pomoć krompira i mušmula možete da izbegnete lekara

Narendan sirov krompir može da pomogne i kod žulja, a pročitajte još nekoliko korisnih saveta i recepata

Depositphotos_58650311_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto

Ako imate glavobolju, temperaturu ili žuljeve, lek vam je nadohvat ruke. Uzmite sirov krompir i narendajte ga, pa kao oblogu stavite na čelo i slepoočnice. Tako ćete na jednostavan način otkloniti glavobolju i sniziti temperaturu.

Pročitajte još: Ova BILJKA je lek protiv starosti, a Hitler je po nju poslao u Rusiju TAJNU EKSPEDICIJU

Ovako spremljen sirov krompir dobar je i za uklanjanje žulja. Oblog pričvrstite i previjte na žulj pred spavanje, i ostavite da prenoći. Postupak ponavljajte sve dok žulj ne nestane.
Inače, konzumiranje mešavine narendanog sirovog krompira i narendane jabuke dobro je za čišćenje organizma. Kašu treba jesti duže vreme, nakon čega će se promene videti i na licu, po blistavom tenu.

Ukoliko vas muče problemi sa želucem, napravite liker na prirodnoj bazi.

Krompir za glavobolju

Sastojci:

  • kilogram mušmula
  • 1,5 vode
  • po litar votke i soka od jabuka
  • 300 g šećera pomešanog sa dodatnih 3,5 litra vode.

Pročitajte još: Bacite lekove i rešite se glavobolje na prirodan način

Priprema:

Mušmule očistite od peteljki, isecite na četvrtine i lagano kuvajte u vodi oko sat. Kad se smesa ohladi, tečnost procedite. Dobijenu smesu pomešajte sa sokom od jabuka i votkom. Stavite u staklene flaše, zatvorite i ostaviti da stoji 4-6 nedelja na toplom mestu. Tečnost ponovo procedite i dodajte šećer i vodu. Vratite u flaše. Po potrebi uzimajte 2-3 puta dnevno po rakijsku čašicu.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.