· · Komentara: 0
DORUČAK

Ako svakog jutra počnete dan sa OVOM namirnicom telo će vam biti zahvalno

Ovaj doručak pomaže i osobama sa neredovnom stolicom, pomaže u mršavljenju, a odlična je prevencija osteoporoze..

1593259545_jogurt.jpg
Foto: A. M.

Zdravlje na usta ulazi, a doručak je važan jer tada u organizam unosimo prvu namirnicu tokom dana.

Pročitajte još: Sve što smo znali o zdravoj ishrani je LAŽ! Ovo je PRAVILO o doručku, ručku i večeri

Jogurt sa voćem ili semenkama

Najbolje stvari su obično i najjednostavnije, pa ukoliko imate višak kilograma, neredovnu stolicu ili se stalno osećate naduto, možda je problem u ishrani. Nije neophodno dramatično menjati navike, već samo u doručak uvesti jednu, jedinu namirnicu.

Ne menjajte dramatično život, doručkujte jogurt

Dobro je poznato koliko je važno, da biste osigurali sebi dobro zdravlje, da pored fizičke aktivnosti, vodite računa o namirnicama koje unosite u organizam. Ukoliko svako jutro započnete da uz ovu namirnicu, telo će vam biti zahvalno.

Ključan sastojak ovog doručka je jogurt. Sadrži probiotike prilagođene crevima, kao i kalcijum, fosfor i proteine. Snižava krvni pritisak, jača kosti i smanjuje šanse za dobijanje dijabetes. Nutricionisti ga sa razlogom zovu superhrana.

Idealna kombinacija
Ovaj doručak može smanjiti šanse za ranu smrt i oboljevanje od mnogih bolesti. Idealna jutarnja kombinacija podrazumeva jogurt, žitarice i malo mlevenog lana.
Jogurt sprečava i leči mnoge zdravstvene probleme.


Studije su pokazale da jogurt pomaže u suzbijanju mnogih zdravstvenih problema povezanih sa starenjem, poput visokog krvnog pritiska, osteoporoze i neželjenog debljanja", kažu lekari.

Probiotske bakterije u jogurtu izbacuju loše bakterije koje loše utiču na apsorpciju hranljivih sastojaka i osećaj sitosti, što znači da ograničavamo unos kalorija u toku dana. Pijenje jogurta ili jedenje uz pahuljice ili voće pomaže i u mršavljenju.

Pročitajte još: Zategnite BUTINE uz pomoć TRI vežbe i obucite VRUĆE pantalonice (FOTO/VIDEO)

U sprovedenom eksperimentu, kod osoba koji su pile jogurt zabeležena je manja telesna masa. Osim toga, kod njih je uočen i niži krvni pritisak. Konzumiranje ove namirnice, pet puta nedeljno, smanjuje krvni pritisak za 20 odsto, tvrde naučnici.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.