· · Komentara: 0
NOVITETI

Da li montaže za optički nišan moraju da budu skuplje od prosečnog karabina?

Amerikanci su pozitivno ocenili brend UTG Leapers koji nudi veliki izbor montažnih prstenova, šina i prateće opreme po pristupačnim cenama

montaza-3.jpg
montaza UTG Leapers

U lovu i rekreativnom streljaštvu, a sve češće i u sportskim disciplinama, oružje je neodvojivo od optičkog nišana. Često se zanemaruje ono što povezuje ova dva bitna elementa - nosači optičkih nišana.

Pročitajte još: Da li je izraelski "Masada" pretekao austrijski "Glok"? Novo oružje protiv 40 godina starog pištolja

Evropski proizvođači prstenova za montažu optike, sa čuvenim "pedigreom" poput EAW ili "Sphur" po ceni neretko premaše vrednost prosečnog karabina u rukama naših lovaca. Američka kompanija "Leapers, Inc." razvija, proizvodi i distribuira širok spektar inovativnih i tehnološki naprednih proizvoda za lov i sport, orijentisanih na mnoštvo različitih platformi.

Za taktičku i praktičnu namenu

UTG Leapers proizvodi različitu dodatnu opremu za najpopularnije "duge cevi" na tržištu, sa naglaskom na taktikal/praktikal orijentisane korisnike i svoje novitete redovno promoviše na sajmu Šot Šou u Las Vegasu. Bilo da se radi o civilnim varijantama jurišnih pušaka predviđenih za praktično streljaštvo ili karabinima za lov, ova američka firma nudi širok spektar prstenova za montažu.

Zainteresovani i Evropljani

Za optičke nišane sa tubusom prečnika 25, 30, 32 i 34 mm, za Viver, Pikatini ili UIT montažnu šinu, sa dva ili čak šest šrafova po prstenu, brzo skidajuće, sa tunelom. Asortiman je zaista ogroman, a cene skromne, čak i po našim standardima (počinju od devet dolara, a veći broj modela košta od 11 do 15 dolara za par prstenova).

Pročitajte još: Zavodljivo lepa, crna i smrtonosna: Promocija prototipa srpske jurišne puške "Morana"

Izrađeni su od aluminijumske legure MIM tehnologijom i zaštićeni anodizacijom, ali u ponudi imaju i čelične prstenove.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.