· · Коментара: 0
Зујалица

Нови "хјундаи велостер Н" спринта до стотке за 5,6 секунди

Аутомобил брз попут ветра захваљујући "НДЦТ" осмостепеној трансмисији са дуплим квачилом

hjundai-veloster-3.jpg
Фото:"Хјундаи"

"Хјундаи мотор компанија" је представила нови "велостер Н" који је опремљен поптуно новом осмостепеном "мокром" трансмисијом са двоструким квачилом ("НДЦТ"). "Хјундаи" каже да је развио "НДЦТ" да би изједначио доживљај вожње са мануелним мењачем са комфором аутоматске трансмисије. Захваљујући новој трансмисији "велостер Н" убрзава од нуле до 100 километара на час за 5,6 секунди!

Прочитајте још: "Алфа Ромео" унапредио и најмоћније верзије својих топ модела (Фото/Видео)

Овај систем значајно смањује и потрошњу горива и емисију штетних гасова у атмосферу.

Фото:"Хјундаи"

Нови "велостер Н" има и унапређени "инфотејтмент" систем који користи најнапреднију верзију оперативног система који има и осмоинчни дисплеј.

На низбрдици аутомобил сам активира кочење мотором.

Захваљујући свим тим системима "велостер Н" може да препозна и "потпомогне" стил вожње,Тако на пример, на низбрдици аутомобил ће сам активирати кочење мотором да би спречио преоптерећење кочионих дискова, а ако возач "нагази гас" на некој писти на пример, возило ће "ангажовати" све раслоложиво што има да би извукло максималне перформансе.

Прочитајте још: Да ли знате који је аутомобил званично најлепши на свету?

"Велостер Н" долази са "Хјундаи смарт сенсе" безбедоносном технологијом која између осталог укључује "спречавање фронталног судара", упозорење возачу коме опадне концентрација, задржавање возила у жељеној коловозној траци, скреће пажњу на саобраћај, возила која долазе из мртвог угла, из путева са којима се укршта и слично...

Фото:"Хјундаи"

"Велостер Н" под хаубом има 2.0 литарски бензински турбо мотор са директним убризгавањем који испоручује 275 КС,

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.