· · Коментара: 0
КОСА

Како да вам БОЈА НА КОСИ траје што дуже? ОВО су савети и трикови за њено неговање

Примењивањем ових савета, извући ћете максимум, а квалитет косе ће се знатно побољшати.

1594724267_Depositphotos_41051371_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Када је очување боје косе у питању, засигурно је свака жена некада била у потрази за неким магичним решењем које ће бар за неколико дана продужити боју косе и на тај начин одложити фарбање.

Пречесто фарбање може у великој мери да оштети косу и није препоручљиво фарбати се више од једном месечно, поготово уколико користите јаке и професионалне фарбе. 

Прочитајте још: Три БОХО фризуре које се лако праве и стоје СВИМ девојкама

Боју фарбе на коси могуће је освежити и њено трајање продужити уколико се будете придржавали ових савета и трикова.

Фото: Депозит

1. Боја не подноси топлоту

Позната је чињеница да топлота, односно топла вода и стилизовање топлим апаратима у великој мери утиче на брже испирање фарбе са косе. Стога савет је да косу никада не перете врелом, већ млаком водом. Такође, топли апарати под великом температуром коју емитују, поред тога што оштећују косу, јако утичу на бржу промену боје косе, односно мењају боју косе, посветљују је.

Препорука: Обавезно пре сваке употребе топлих апарата за стилизовање косе нанесете производ у виду спреја за заштиту косе од топлоте, а  температуру смањите на минимум.

Прочитајте још: Да ли и ви одлазите на спавање са МОКРОМ КОСОМ? Сазнајте зашто то ни(је) добро

2. Јаки препарати уништавају боју

Када је реч о производима које је пожељно да се користе уколико желите да продужите дуготрајност боје на коси, потребно је водити се тиме и бирати оне који су без сулфата и силикона јер су они превише агресивни и уништавају и мењају боју, али и након прања остављају траг на коси који додатно уништава боју.

Кључно: Природне базе и лаке формуле!

У обзир долазе и маске, као и природна уља, попут кокосовог која могу регенерисати длаку и учинити је сјајном, самим тим и утицати на задржавање боје на коси. 

Прочитајте још: На једно раме, ЗАКОПЧАНИ ДО ГРЛА или дубоки деколте, овог лета носите ЈЕДНОДЕЛНИ КУПАЋИ

Фото: Депозит

3. Прање косе је највећи непријатељ боље

Што више перемо косу, сасвим је логично да се на тај начин боја брже спира и да имамо потребу за чешћим фарбањем. Како бисте то избегли, трудите се да правите што дужи размак између прања косе.

Идеално - Прање косе до три пута недељно!

То можете постићи фризурама, односно везањем косе у реп, мараму и слично или употребом шампона за суво прање косе. Уколико се одлучите за шампоне, будите опрезне и знајте да се ова врста шампона може користити само једном и да није пожељно више дана узастопно, без прања, наносити га на косу. 

Прочитајте још: Немате времена за ТРЕТМАНЕ код фризера, уз помоћ ДВА састојка направите салон КОД КУЋЕ

Свуда око нас
Хлора нема само у базенима, већ и у пијаћој води, односно води из градских водовода, тако да вам опасност прети и када у дому перете косу. Како бисте се у кући заштитили од хлора, можете набавити туш са посебним филтером, намењен управо уклањању тврде воде, хлора. 

4. Заштита косе од хлора и соли

Како се тренутно налазимо у летњем периоду и предстојећи дани су разервисани за купање у базенима и можда мору (у зависности како се ситуација са пандемијом буде одвијала у наредном периоду), морате бити веома обазриви и своју косу заштитити од хлора и морске соли који нагризају боју и длаку.

Опасност за плавуше - хлор даје жут, наранџаст, а некад и зеленкаст тон.

Хлор је велики непријатељ бојене косе и поред тога што утиче на брзо испирање боје, он и мења боју косе.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.