· · Komentara: 0
Tradicija

Iz Bavarske stiže drumska krstarica na dva točka nikad zavodljivija (Foto)

„BMV“ predstavio model „R 18“ koji nastavlja pravcem započetim još pre 80 godina

BMV-R18-NASLOVNA.jpg
Foto: Promo
Neke stvari vredi čekati, To je i slučaj sa novim dvotočkašem koji stiže iz Bavarske.
„BMV motorad“ je  predstavio dugoočekivani motocikl  „R 18“ koji ovu kompaniju uvodi u segment “kruzera". Kao nijedan  „BMV“ motocikl pre njega, ovaj model je u potpunosti u skladu sa tradicijom istorijskih „be-em-ovih“ motocikala i tehnički i po pitanju stilskog dizajna. 
 
Dizajnom i izgledom, novi model nastavlja „BMW motorad“ tradiciju i legendarni „BMV R 5“, model koji se nalazio u proizvodnji pre više od 80 godina, preusmeravajući fokus nazad na osnovne motociklističke elemente: jednostavnost, bez prekomerne tehnologije i bokser motor kao epicentar uživanja u vožnji, u kombinaciji sa "dobrim vibracijama“. 

U nasleđe je dobio i klasičan okrugli dizajn instrument table sa ugrađenim displejem. 

Težak je 345 kg, a maksimalnih 91 KS isporučuje pri 4.750 obrtaja u minutu. Odlikuje ga takozvani “big bokser" agregat koji ima najveći kapacitet dvocilindričnog bokser agregata ikada korišćenog u serijskoj proizvodnji, čak 1.802 kubika, po čemu je i dobio naziv „R 18“. Poseduje kvačilo i menjač sa šest brzina, a finalni prenos je preko kardana.
 
 
Ovaj motocikl maestralno prenosi stil ikona prošlih vremena i zadržava “čist" dizajn inspirisan klasicima. Poseduje detalje legendarnih bokser motora iz 1936. godine kao što su dvostruki cevasti ram, karakterističan oblik rezervoara i vidljivo kardansko vratilo. Nasledio je i tradicionalno vazdušno hlađenje.
 
 Iako minimalističkog izgleda opremljen je najsavremenijom opremom i sistemima. U standardnoj opremi poseduje „ASC“ sistem stabilnosti, “hil start kontrol" sistem za polazak na uzbrdici, kao i „MSR“ sistem koji kontroliše kočenje motorom. Kočioni sistem se sastoji od dvostrukih diskova napred i jednostrukih pozadi, oba sa četvoroklipnim kočionim čeljustima. Prednji amortizeri su prečnika 49 mm, sa hodom od 120 mm, dok je hod zadnjih 90 mm. 

Ono što ovaj motocikl dodatno izdvaja od ostalih modela iz istog segmenta jesu i tri različita moda vožnje “rejn", “rol" i “rok" koja se mogu prilagođavati  individualnim željama vozača. Pozicija sedenja je uspravna i uslovljena nogostupima koji su postavljeni na sredini, iza cilindara, što je odlika „BMV“ modela. 

 Novi model će se naći u ponudi  kao ekskluzivni „frst edišn“, odmah nakon  lansiranja, sa velikim brojem opcija individualizacije.
 
Foto:Promo
Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.