· · Komentara: 0
Munja

Ova lepotica je brža od treptaja oka - do stotke za tri sekunde! (Foto)

"Ševrolet korveta stingrej" ima V8 motor koji isporučuje 495 "konjskih snaga" i maksimalnu brzinu od 312 kilometara na čas.

2020-Chevrolet-Corvette-Stingray-nas.jpg
Foto:"Ševrolet"

Najpoznatiji američki sportski automobil "ševrolet korveta", osme generacije je spremna da osvoji srca kupaca, zavisnika od adrenalina i ljubitelja mirisa sprženih guma i benzina.

Verzija "stingrej" je pred nama, a iz "Ševroleta" najavljuju još moćniju verziju "Z06" koja bi trebalo da stigne naredne godine i još "munjevitiju" sa oznakom "ZR1" koja će imati čak 900 KS i hibridni pogon...

Foto:"Ševrolet"

Motor je prebačen sa prednjeg dela vozila na sredinu.

- "Korveta" je uvek predstavljala vrh inovacija u auto-industriji.Tradicionalno, sa motorom napred, je nešto što je doseglo svoj limit i krenuli smo dalje - kaže Mark Reus predsednik "Dženeral motorsa"

- Ona je komforna, zabavna i dalje izgleda kao "korveta" i ide kao "korveta". Ubrzava do 100 km na čas za manje od tri sekunde!

I ova "korveta" je atraktivnog dizajna kao i uvek, sa modernim kokpitom, brojnim sistemima asistencije, izvanrednim "Boze" audio sistemom, mnogo je tu karbon-fibera, aluminijuma, kože i ostalih vrhunskih materijala.

Pročitajte još: Novi "džuk" sam izbegava sudare

Ponuđena je paleta od 12 boja vozila. Za unutrašnjost vozila je odabrano šest novih boja.

U "Ševroletu" a ponosom ističu da je srce ovog automobila, pravi dragulj, novi osmicilindrični motor od 6,2 litre radne zapremine "LT2". Uz moćnu ergelu od 495 "konja" sleduje i 637 nm obrtnog momenta. Sva ta silna snaga se preko osmostepenog automatskog menjača prenosi na zadnje točkove.

Foto:"Ševrolet"

Dužina automobila je 4.630 mm, širina 1.934 mm, a visina 1.234 mm. Masa vozila je 1.530 kg. Do 100 kilometara na čas iz mesta sprinta za nešto manje od tri sekunde, a maksimalna brzina je 312 kilometara na čas.

Cena je 58.900 dolara.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.