· · Komentara: 0
LEPOTA I ZDRAVLJE

Smeše nam se sa tezgi na PIJACAMA! Stigle su bobice PROTIV STARENJA

Bobičasto voće, među kojima su borovnica, aronija, ribizla vraćaju biološki sat unazad i istovremeno pomažu u gubljenju suvišnih kilograma

1594918963_bobicasto-voce.png
Foto: Pixabay

Lekovitost i značaj bobičasto voća za održavanje imuniteta i jačanje krvne slike odavno su prepoznati i postali deo zdravih životnih navika. Ipak, ovo bobičasto voće posebno je značajno i iz još jednog razloga - imaju izvrsne rezultate u očuvanje mladolikosti lica i celokupnog izgleda.

Višestruk značaj
Bobičasto voće deluje i na gubitak težine, niskokalorično je, bogato hranljivim vrednostima i stvara osećaj sitosti. Tako i borovnice imaju značajan učinak na pojačavanje pamćenja.

Pročitajte još: Drevni recept RUSA: Napravite JASTUK OD BILJA i rešite se zdravstvenih problema

Borovnice i sve druge vrste bobičastog voća pune su antioksidansa. To znači da su učinkovite u borbi protiv slobodnih radikala, molekula koje izazivaju oštećenje nervnih ćelija, mišića i povezane su sa kroničnim upalama.

Pročitajte još: Ova BILJKA je lek protiv starosti, a Hitler je po nju poslao u Rusiju TAJNU EKSPEDICIJU

Za razliku od upale koja dolazi kad iščašimo zglob ili tome slično, ove upale pomalo i trajno deluju na naše mišiće te ih iscrpljuju čineći ih starijim. Slobodni radikali mogu dovesti i do ozbiljnih bolesti poput raka, srčanih bolesti, dijabetesa, Alchajmera, artritisa i osteoporoze. 


Foto: Pixabay

Bobice su i prepune vitamina C, još jednog jakog antioksidansa koji će pomoći u održavanju kože glatkom boreći se protiv radikala koji je oštećuju.

Pročitajte još: Otkriveno je pre više od 10.000 godina, svi imamo u KUHINJI, a nismo znali koliko može da nam POMOGNE

Mladolikost i očuvanje dobrog vida garantuju i puni tanjiri spanaća i drugog povrća koje odlikuje tamno, mesnato lišće. Takvo povrće je vrhunski izvor biljnih pigmenata koji štite oči od štetnog uticaja UV zračenja. Lisnato povrće također je bogato i vitaminom K koji igra važnu ulogu u očuvanju kostiju i sprečavanju lomova.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.