· · Коментара: 0
ДИЈАБЕТЕС

Доктори једној групи пацијената преписали СМЕХ, а другој ЛЕКОВЕ: Резултат НЕВЕРОВАТАН

Уколико патите од шећерне болести која по правилу значајно слаби срце, требало би да се натерате на једну ширококорисну и племениту ствар - смех.

Depositphotos_136998272_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Истраживачи су дијабетичарима уз класичну терапију препоручили и дневну дозу хумора у виду получасовног гледања ТВ комедије или смешног видео-снимка. 

Прочитајте још: Ова биљка расте као КОРОВ, а чај од ње вам може месечно уштедети и до 4.000 ДИНАРА!

Друга група испитаника је добила само стандардне лекове, без времена одвојеног за забаву.

Код насмејаних пацијената резултати су били фантастични, а код других...

Резултати су показали да су пацијенти из прве класе знатно смањили ризик за добијање неког срчаног обољења. Они су имали за око 26 одсто већу количину доброг холестерола, док се код друге групе повећао за само три одсто.

Код насмејаних пацијената, ниво Ц-реактивног протеина, маркера за запаљенске процесе који оштећују срце, опао је за 66 одсто, а код других само за 25.

Прочитајте још: Била је код ПЕДИКИРА, па отишла на базен: Нокти су јој ПОЗЕЛЕНЕЛИ, а ЛЕК се налазио у фрижидеру

- Смех зауставља хормоне стреса и зато је најбољи лек за њега. Не заборавимо притом да стрес може да буде смртоносан - поручује др Ли Берк са Универзитета Лома Линда.

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.